Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kóka nem vallotta be épülő bud
  2007-01-24 16:05:27, szerda
 
  Kóka nem vallotta be épülő budai villáját

http://index.hu/politika/belfold/kokahaz124h/


Vagyonnyilatkozatában nyoma sincs annak, hogy Kóka János gazdasági miniszter 300 millió forintra becsült 600 négyzetméteres házat épít a Normafán, írja a Heti Válasz. A milliárdos miniszter egyetlen cége által épített villa után fizetendő illetékről egyelőre mindenki hallgat.

Bohus Péter (bohuspeter@mail.index.hu)
2007. január 24., szerda 14:37


Kóka János tavaly tavasszal elkezdtett, a Normafa út 45. alatti, több mint négyezer négyzetméteres telken épülő házáról ír a Heti Válasz csütörtökön standokra kerülő számában. A milliárdos miniszter 51 százalékos tulajdonában lévő Rumed 2000 Kft. a telket 2003 szeptemberében vásárolta. A lap megállapítja, hogy Kóka legutóbbi, tavaly nyáron készült vagyonnyilatkozatában nem (és a kiegészítésben sem) szerepel ez a tétel, ami egy klikkeléssel le is ellenőrizhető.

Mije van a Rumed Kft.-nek?

Kóka csupán a Rumed Kft.-ben meglévő részesedéséről számolt be, de hogy a cég milyen vagyonnal rendelkezik, arról már hallgat. A lap felidézi Kóka 2004-ben a HVG-nek adott nyilatkozatát, amelyben a politikába frissen érkező szabad demokrata politikus kijelenti, ha a vagyonbevallásából "kifelejtenék akár csak egy biciklit is, rögtön megvádolnának, hogy el akartam titkolni". Ennek megfelelően bevallásában még egy alig négy négyzetméteres folyosórészletet is feltüntetett, nem úgy a helikopterét, amelyről alább még lesz szó.

A Heti Válasz nem vádol, de érezteti, Kóka építkezése körül nincs minden rendben. "A kerület, sőt egész Budapest egyik legdrágább utcájában vagyunk. A helyi városrendezési szabályzat szerint ez hegyvidéki, kertvárosias övezet, melyben (közel három tucat fa - engedélyezett - kivágása árán) Kóka birtoka párját ritkító módon harap bele a Hegyvidéknek nevezett városrész erdősorába."

Új barátnő, új ház

Kóka telkének elkerített részén épül az új ház, amelybe a miniszter minden valószínűség szerint korábbi beosztottjával, Szandrocha Kamillával együtt költözik majd be. Az építkezés előrehaladott állapotban van, és talán már az idén kulcsrakész lesz. Az építkezés kétszáz négyzetméteren, három szinten folyik, így a hasznos alapterületet alap 600 négyzetméteresre becsüli.

Az adóhatóság által megállapított övezeti besorolás alapján a Heti Válasz úgy saccolja, a ház majdani piaci értéke a 300 millió forintot is elérheti. Az építkezés szerintük legkevesebb 70-80 millió forintot emészt fel. "A több száz milliós ingatlan eltitkolásával nem kevesebb, mint a vagyonnyilatkozat szelleme sérült" - állapítja meg a lap.
Homályos részletek

Nemcsak az építkezés, de annak illeték- és adóvonzata is kérdéseket vet fel. Kóka János cége, a Rumed Kft. 2005-ben 28 millió forintos adózott eredményt ért el, de a lap úgy véli, a cég nem kizárólag tevékenysége miatt fontos, hanem "a valóságban a Kóka család értékesebb vagyonelemeinek gyűjtőhelye" (a miniszter helikoptere is a kft. nevén volt, és Kóka 2004-ig a Rumed 2000-en keresztül (rész)tulajdonolta az állami Sulinet-program haszonélvezőjeként ismert Elender Üzleti Kommunikációs és Szolgáltató Rt.-t is).

A lap által megkérdezett pécsi Schvertfőgel és Társa Ügyvédi Iroda szakértői szerint a miniszter a kft.-n keresztül vásárolt ingatlan után fizetendő illeték megfizetése alól mentesül. Az ingatlanforgalmazó cégeknek (amivel a Rumed is foglalkozik) a magánszemélyekre vonatkozó, általában tízszázalékos vagyonszerzési illeték helyett csak két százalékot kell fizetniük, ha a telket két éven belül "továbbszármaztatják", de forgalmazásnak csak akkor minősül, ha nem építkeznek rajta. Esetünkben éppen ez történt, így a lap valószínűsíti, hogy a miniszter építkezésekor a kedvezményt érvényesíti, "amely szerint aki egy megvásárolt telken négy éven belül házat létesít, mentesül az illeték alól".
Kóka további lépéseken gondolkodik

Arról a lapnak nem sikerült tényeket megtudnia, hogy Kóka a családi házát - a költségek leírása érdekében - a kft. mögé bújva építteti-e, és hogy a kft. székhelyét a jövőben a házba bejelenti-e, továbbá azt sem, hogy Kóka célja a kft. bevonásával pusztán ügyeskedésnek minősül-e.

A fenntebbi kérdésekről próbáltuk megkérdezni Kóka János minisztert, aki egyelőre nem akart reagálni, és a "további lépéseket" is csak a cikk megjelenése utánra ígérte.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: folyosórészletet, négyzetméteresre, magánszemélyekre, vagyonelemeinek, eltitkolásával, szeptemberében, részesedéséről, négyzetméteren, négyzetméteres, beosztottjával, forgalmazásnak, kiegészítésben, városrendezési, vagyonszerzési, valószínűsíti, tízszázalékos, ellenőrizhető, előrehaladott, építkezésekor, megállapított, nyilatkozatát, megvádolnának, engedélyezett, ügyeskedésnek, alapterületet, kommunikációs, kertvárosias, kifelejtenék, schvertfőgel, megkérdezett, tevékenysége, bevallásában, feltüntetett, valószínűség, megállapítja, klikkeléssel, milliárdos miniszter, telket 2003, politikába frissen, alig négy, helyi városrendezési, miniszter minden, építkezés előrehaladott, idén kulcsrakész, építkezés kétszáz, hasznos alapterületet, adóhatóság által, építkezés szerintük, több száz, vagyonnyilatkozat szelleme, miniszter helikoptere, állami Sulinet-program, Kóka János, Heti Válasz, Bohus Péter, Rumed Kft, Szandrocha Kamillával, Elender Üzleti Kommunikációs, Szolgáltató Rt, Társa Ügyvédi Iroda,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png kutya  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Erdőn  Szép estét  Nagyi telefonál  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A sors  Szép álmokat!  Őrizkednünk kell...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  képre írva  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tavaszi kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Az igazi szeretetért rendszeri...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Nem számIt  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png lepke  Png kutya  s immár én is felragyogva, ért...  A jó emberek mindig szépek mar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Fehér virág  Németh László tollából  Varga János Veniam - Fontos sz...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem tudhatod  Éretlen vers  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
milliárdos miniszter, telket 2003, politikába frissen, alig négy, helyi városrendezési, miniszter minden, építkezés előrehaladott, idén kulcsrakész, építkezés kétszáz, hasznos alapterületet, adóhatóság által, építkezés szerintük, több száz, vagyonnyilatkozat szelleme, miniszter helikoptere, állami Sulinet-program, magánszemélyekre vonatkozó, miniszter építkezésekor, kedvezményt érvényesíti, megvásárolt telken, illeték alól, családi házát, költségek leírása, házba bejelenti-e, fenntebbi kérdésekről, cikk megjelenése, folyosórészletet, négyzetméteresre, magánszemélyekre, vagyonelemeinek, eltitkolásával, szeptemberében, részesedéséről, négyzetméteren, négyzetméteres, beosztottjával, forgalmazásnak, kiegészítésben, városrendezési, vagyonszerzési, valószínűsíti, tízszázalékos, ellenőrizhető, előrehaladott, építkezésekor, megállapított, nyilatkozatát, megvádolnának, engedélyezett, ügyeskedésnek, alapterületet, kommunikációs, kertvárosias, kifelejtenék, schvertfőgel, megkérdezett, tevékenysége, bevallásában, feltüntetett, valószínűség, megállapítja, klikkeléssel, hegyvidéknek, tulajdonában, helikopterét, tulajdonolta, helikoptere, szolgáltató, megfizetése, megfelelően, foglalkozik, csütörtökön, kulcsrakész, gyűjtőhelye, kedvezményt, kérdésekről, legkevesebb, érvényesíti, bevonásával, megvásárolt, rendelkezik, megkérdezni, megjelenése, gondolkodik, esetünkben, székhelyét, erdősorába, százalékos, állapotban, politikába, szabályzat, legdrágább, hegyvidéki, minisztert, elkerített, építkezése, milliárdos, bohuspeter, szandrocha, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.